OFFSET TISK

Kaj je offset tisk?

Offset tisk je zaradi svoje hitrosti pri izdelavi izdelka ter kakovosti končnega produkta postal zelo uporaben. Imenujemo ga tudi delovni konj tiskarstva.
Motiv se tiska neposredno iz dveh valjev, zato je bil ta psotopek poimenovan offset. Prvi valj z matrico prenese obarvani motiv na drugi, offset valj, ta pa motiv odtisne na podlogo. Pri tem je ključnega pomena kombinacija vode in barve.

Barve offset so vodoodporne, zato lahko s pomočjo vode na kemično obdelanih matricah zelo natančno določimo meje odtisa. Rezultat je kristalna jasnost in ostrina motivov, s katerima se ostale vrste tiska vedno znova primerjajo. Izraz »offset kvaliteta« zato v tiskarstvu velja za merilo najvišje kakovosti.
Visoke temperature niso prisotne visoke temperature, zato lahko tiskamo na širok izbor papirja različnih kakovosti in izdelujemo najrazličnejše izdelke.

Zaradi kristalno jasne ostrine odtisnjenih motivov uvrščamo offset med najbolj kakovostne vrste tiska. S pomočjo te tehnike tiskamo vizitke, letake, zloženke, kataloge, plakate, navodila, razne bloke in izdajne dokumente (dobavnice, izdajnice, blagajniške prejemkei itd.)

TISKAMO HITRO IN KVALITETNO. POKLIČITE NAS!

TISKAMO HITRO IN KVALITETNO. POKLIČITE NAS!